Karakız Tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Karakız Tatlısı

Mesaj tarafından mango Bir Perş. Mart 27, 2008 6:21 pm

Malzemeler
Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.5 Su Badrağı Toz Şeker
1.5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.Margarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
Şerbeti hazırlayın.1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatın.Soğuduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabına alın.
Kremayı hazırlayın.Bunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alın.Karıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin.
Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüş fındık,fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.
avatar
mango
Admin

Mesaj Sayısı : 64
Kayıt tarihi : 26/03/08

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz